Sfaturi utile pentru placare gresie si faianta în medii umede

Umiditatea din băi şi bucătării deteriorează suportul şi atacă placajele ceramice, ceea ce duce la desprinderea acestora. De asemenea, adezivii obişnuiţi permit pătrunderea umezelii prin perete spre plăci şi invers. Pentru eliminarea acestor probleme este recomandat sa folositi un adeziv special pentru medii umede ca: weber.set H20 sau Hasit AG 651 classic.

Cum plachezi cu faianţă pe gips carton?

Deoarece panourile de gips carton au o absorbtie ridicata a apei, sunt dispuse la miscari, deformari si vibratii, adezivii obisnuiti folositi pentru placare gresie si faianta nu adera corespunzator la acestea. De aceea pentru lipirea placilor de faianta pe panouri de gips carton este recomandat un adeziv cu proprietati adecvate, care garanteaza o aderenta mare a placii ceramice la suport ca: weber.set H20 sau Hasit AG 651 classic.

Cum plachezi cu plăci noi de gresie peste cele vechi?

Pentru a acoperi plăcile vechi de gresie si faianta cu cele noi trebuie verificate placile existente si eliminate cele care se desprind sau suna a gol cand sunt lovite cu ciocanul. Placile ramase trebuie  curatate de grasimi si uleiuri iar gaurile umplute cu adeziv. Pentru lipirea placilor noi trebuie folosit un adeziv flexibil precum: Weber.set superflex ,  Hasit AG 650 flex sau Duraziv AM 15.

Cum plachezi cu marmură?

Marmura este un material cu absorbtie redusa de apa si de aceea trebuie folosit un adeziv cu aderenta marita. De asemenea, pentru a placa cu marmura de culoare deschisa sau translucida este recomandat un adeziv de culoare alba, pentru a nu modifica nuanta acesteia. Adezivii indicati pentru placarea cu marmura sunt: weber.set marmoplus sau Duraziv AM 14 marmura.

Cum plachezi pardoselile încălzite?

În cazul încălzirii prin pardoseala diferentele de temperatura provoaca  contractii si dilatari repetate ale suportului. Pentru a placa pardoselile incalzite este necesara utilizarea unui adeziv care sa preia tensiunile din suport, diminuand, astfel, riscul de desprindere sau rupere al placilor ceramice. Sapa trebuie sa fie consistenta, curata si uscata. Adezivii ideali pentru a placa in cazul incalzirii prin pardoseala sunt: weber.set supeflex,  Hasit AG 600 efa sau Duraziv AM 15.

Sfaturi utile pentru placări ceramice a fost ultima data modificat pe 20 decembrie 2015 de catre Mensonică